T +31 (0)20 767 01 80
T +31 (0)20 209 14 56 (direct)
M +31 (0)6 2533 55 60

rens.budde@finnius.com

Rens Budde

ASSOCIATE

Rens adviseert een breed spectrum aan financiële ondernemingen, waaronder banken en betaaldienstverleners, over uiteenlopende financieel toezichtrechtelijke onderwerpen en vraagstukken. Ook adviseert hij niet-financiële ondernemingen over de reikwijdte en de impact van het financieel toezichtrecht.

Rens heeft brede belangstelling voor het financieel toezichtrecht. Hij volgt met enthousiasme de innovatie in de financiële sector en de snel veranderende wet- en regelgeving.

Rens was voor zijn indiensttreding bij Finnius werkzaam als advocaat bij HVG Law (2019-2022). Hij is in 2019 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Utrecht, in de afstudeerrichtingen financieel recht en Staats- en bestuursrecht. Vanaf 1 juni 2022 is Rens werkzaam bij Finnius.

Werkervaring:

  • Finnius, juni 2022-heden
  • HVG Law, 2019-2022
  • Adviseren van (financiële) ondernemingen over de toepassing van het financieel toezichtrecht;
  • Toetsen voor (financiële) ondernemingen hoe de bedrijfsactiviteiten passen binnen het financieel toezichtrecht;
  • Adviseren over vergunningaanvragen voor betaaldienstverleners en elektronischgeldinstellingen;
  • Opstellen van intern beleid en interne procedures voor verschillende soorten financiële ondernemingen;
  • Adviseren over verschillende integriteitsvraagstukken (Wwft & Sanctiewet).

Rens Budde heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied Financieel Recht geregistreerd.

Deze registratie verplicht Rens elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.