Start van Europees bankentoezicht

Start van Europees bankentoezicht

Op 4 november is een grote stap in de vorming van de Bankenunie gezet. Vanaf die datum is er sprake van een gemeenschappelijke Europese toezicht op de 120 belangrijkste banken uit het eurogebied door de Europese Centrale Bank (ECB). DNB blijft een rol houden bij dit toezicht, maar het machtswoord heeft zij niet meer voor wat betreft deze banken.
<h6><b>Finnius verwelkomt Rosemarijn Labeur en Pien Kerckhaert – OKTOBER 2014</b></h6>
Het team van Finnius wordt versterkt met de komst van Rosemarijn Labeur en Pien Kerckhaert.

Rosemarijn adviseert nationale en internationale marktpartijen over de impact van toezichtregels op hun business. Dat betreft zowel vraagstukken van markttoetreding als van doorlopende compliance. Advisering vloeit vaak voort uit nieuwe regelgeving op Europees niveau, zoals recentelijk de AIFMD, de herziening van de MiFID en de Hypothekenrichtlijn. Daarnaast heeft Rosemarijn veel ervaring met puur Nederlandse toezichtsthema’ s, waaronder het provisieverbod, de aandacht voorhet thema ‘Klantbelang Centraal’ en de aanstaande Nederlandse beperkingen van beloningen in de financiële sector. Rosemarijn was bijna 10 jaar werkzaam als advocaat bij NautaDutilh, meest recent als counsel. Rosemarijn sluit zich per 1 oktober aan bij Finnius als partner.

Ook Pien maakt per 1 oktober de overstap naar Finnius. Pien heeft ruime expertise op het gebied van het financieel toezichtrecht. Ze beschikt over diepgaande kennis van en ervaring met het toezicht op verzekeraars, zoals de eisen voortvloeiend uit Solvency I en Solvency II. Ook heeft zij veel ervaring met de regelgeving voor  banken, beleggingsondernemingen (MiFID) en financiële dienstverlening.  Van 2004 tot 2010 werkte Pien als advocaat bij NautaDutilh. Van 2010 tot september 2014 werkte zij als senior jurist bij ING Insurance/Investment Management (thans NN Group).