T +31 (0)20 767 01 80
T +31 (0)20 767 01 86 (direct)
M +31 (0)6 31 67 03 94
rosemarijn.labeur@finnius.com

Rosemarijn Labeur

Partner

Rosemarijn heeft ruime expertise op het gebied van het financieel toezichtrecht. Zij focust zich op beleggingsfondsen (AIFMD en UCITS) en beleggingsdienstverlening (MiFID II). Daarnaast is zij gespecialiseerd in de regulering van financiële dienstverlening, zoals kredietverstrekking (CCD en Hypothekenrichtlijn) en verzekeringsbemiddeling (IDD). Verder houdt Rosemarijn zich intensief bezig met de specifieke ontwikkelingen in toezichtregelgeving op nationaal niveau. Zo heeft zij veel ervaring met het Nederlandse provisieverbod, het thema Klantbelang Centraal en de Nederlandse beperkingen van beloning in de financiële sector. Rosemarijn is een betrokken advocaat met een praktische benadering. Met haar gestructureerde aanpak loodst zij haar cliënten door het gecompliceerde woud van toezichtregels.

Rosemarijn wordt door verschillende vakorganisaties erkend en aanbevolen als expert op het gebied van het financieel toezichtrecht:

Rosemarijn is in de Chambers 2019 aanbevolen advocaat in de categorie Investment Funds.  “Valued for her clear communication and responsiveness.”  Zij wordt door cliënten beschreven als “a very effective lawyer who understands the commercial needs of a client and balances this perfectly with the regulatory limitations.”

Rosemarijn is winnares van de Client Choice Award 2015 in de categorie ‘Banking, Netherlands’. De Client Choice Award is een door Lexology en de International Law Organisation uitgereikte internationale prijs voor juridische dienstverlening op het niveau van senior corporate counsel. De prijs erkent diegene die zich hebben onderscheiden door uitstekende dienstverlening aan hun zakelijke clientèle. De toekenning vindt plaats op basis van beoordelingen van cliënten.

Overige posities

Rosemarijn verzorgt als docent het onderdeel financiële dienstverleners binnen de Grotius specialisatie-opleiding Effectenrecht. Daarnaast is zij lid van de redactie van het Tijdschrift voor Financieel Recht en publiceert zij met regelmaat in dit vaktijdschrift. Rosemarijn is verder als fellow verbonden aan het Instituut voor Financieel Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast treedt Rosemarijn regelmatig als docent op over diverse toezichtrechtelijke onderwerpen zoals de Wet op het financieel toezicht in het algemeen, en meer specifiek de AIFMD en MiFID (II).

Werkervaring

  • Finnius, oktober 2014- heden
  • NautaDutilh, 2005-2014 (waarvan 1,5 jaar op het kantoor in New York)
  • Advisering over de toepassing van de reikwijdte van de AIFMD: heeft een marktpartij een vergunning of een registratie nodig?
  • Adviseren over de impact van veranderde kredietregelgeving (MCD) op marktpartijen
  • Advisering over compliance onder de Wet beloningsbeleid financiële ondernemingen Wft: Wat is wel en niet toegestaan?
  • Begeleiden van vergunningaanvragen onder de Wet op het financieel toezicht
  • Adviseren over noodzakelijke veranderingen in bedrijfsprocessen als gevolg van de aanstaande MiFD II regelgeving
  • Adviseren over diverse vormen van alternatieve financiering, waaronder crowdfunding en peer-to-peer lending
  • Advisering van initiatieven op het gebied van impact investing over toepasselijke toezichtregelgeving

“A very effective lawyer who understands the commercial needs of a client and balances this perfectly with the regulatory limitations.”

— Chambers Europe 2019