Finnius feliciteert Bitvavo

Finnius feliciteert Bitvavo

Finnius feliciteert Bitvavo B.V. met haar registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. Bitvavo exploiteert een online platform waar virtuele valuta kunnen worden verkocht en verhandeld.

Op grond van Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme is het voor Nederlandse aanbieders van cryptodiensten verplicht geworden om zich bij DNB te registreren. Voor aanbieders van cryptodiensten die al actief waren ten tijde van de introductie van deze registratieplicht, zoals Bitvavo, geldt een speciale overgangsperiode. Dit betekent dat aanbieders van cryptodiensten een half jaar de tijd hebben om deze registratie te verkrijgen, wat Bitvavo binnen deze termijn is gelukt. Als gevolg hiervan kan Bitvavo haar bedrijfsactiviteiten ook na de overgangsperiode blijven continueren.

Finnius is inhoudelijk betrokken geweest bij (de voorbereidingen op) de registratieaanvraag bij DNB en de verkrijging van deze registratie. Het team van Finnius bestond uit Casper Riekerk, Tim de Wit, Maurice van Oosten en Pim Smith.